logo
Czwartek, 02 luty 2023
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Rozproszenia na modlitwie.
Autor: Patrycja (---.play-internet.pl)
Data:   2023-01-25 06:54

Zdarza mi siê czasem na modlitwie pomy¶leæ o czym¶ innym i wej¶æ w tê my¶l na jak±¶ chwilê i j± rozwijaæ. Czy to co¶ z³ego, co uniemo¿liwia³oby mi przystêpowanie do Komunii?

Re: Rozproszenia na modlitwie.
Autor: Aneta (---.dynamic.mm.pl)
Data:   2023-01-25 13:34

Ale¿ sk±d! To normalne, zdarza siê. Warto z takimi rozproszeniami walczyæ i ofiarowaæ swój trud w tym zakresie Bogu, ale nie nale¿y doszukiwaæ siê w nich grzechu ¶miertelnego (uniemo¿liwiaj±cego Komuniê). Modlitwa to rozmowa z Tat±, a nie zaklêcie, które nieprawid³owo wypowiedziane mo¿e spowodowaæ katastrofê. Bóg siê nami interesuje, wszystkie nasze my¶li s± dla Niego wa¿ne. Czasem warto siê równie¿ zastanowiæ nad tym, czemu na modlitwie przysz³a akurat taka my¶l. Mo¿e jest to co¶, czym powinni¶my siê dla dobra naszej duszy zaj±æ? Ja zawsze przed modlitw± proszê o pomoc mojego Anio³a Stró¿a, wierzê, ¿e on pomaga mi walczyæ z rozproszeniami i rozeznawaæ dobre my¶li i poruszenia serca, przychodz±ce na modlitwie.

Autor: Joanna (---.dynamic.gprs.plus.pl)
Data:   2023-01-28 21:26

Nie bój siê, to nic z³ego. Mo¿na powiedzieæ, ¿e w ten sposób nie¶wiadomie pokazujesz to Bogu - to, o czym my¶lisz, do czego biegn± Twoje my¶li. Wprowadzasz Go w te miejsca. On idzie razem z Tob± i widzi to wszystko. Dotyka. Nape³nia swoj± obecno¶ci±.

Autor: zxc (---.elpos.net)
Data:   2023-01-29 05:12

Te¿ tak mia³em jak Ty na pocz±tku ¿ycia duchowego. Nasz umys³ jest podobny do telewizora, który nie ma przycisku "wy³±cz". Rozproszenia bêd± zanikaæ stopniowo wraz z podejmowanym wysi³kiem aby wzrastaæ duchowo. Bóg porz±dkuje w³adze duchowe w tym umys³. Chodzi o to aby stale umys³ by³ aktywny podczas wyrabiania dobrych nawyków dotycz±cych woli Bo¿ej. Je¶li co¶ zmieniasz w swoim ¿yciu duchowym to b±d¼ konsekwentna w staraniu siê nie rozpraszaæ na to co nie prowadzi do celu jakim jest wola Bo¿a.

Odpowiedz na tê wiadomo¶æ
 Twoje imiê:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: