logo
Niedziela, 01 października 2023
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Nie jestem w stanie czytać Pisma świętego.
Autor: Anna (---.play-internet.pl)
Data:   2023-09-15 10:28

Coś strasznego się ze mną dzieje. Kiedyś czytałam Pismo Święte z nadzieją i miłością, a teraz fizycznie nie jestem w stanie. Każdy werset o grzesznikach sprawia że mdli mnie ze stresu, nie mogę przestać myśleć o tym że nieważne jak bardzo chcę, i tak wydam złe owoce i zgrzeszę i często myślę że już w ogóle świetnie byłoby zakończyć swoje życie jak najszybciej i tak byłoby najlepiej. Czytam, trafiam na wersety o miłości i tak dalej, a później znajduję coś nieoczywistego i napełnia mnie to takim poczuciem goryczy i smutku, że nie mogę funkcjonować przez większość dnia dopóki jakoś spróbuję sobie tego nie wyjaśnić. Zawsze byłam bardzo wrażliwą osobą i martwię się o wszystkich grzeszników, co z tego że hipotetycznie ja mogę zostać zbawiona, skoro tyle innych ludzi nie? Jak mogę ich przekonać do zawrócenia ze złej drogi? A co jeśli skoro nikogo nie zdołałam przekonać sprawi że pójdę do piekła? Dlatego może lepiej popełnić samobójstwo zanim nastąpi okazja do nagrzeszenia jeszcze więcej żeby przynajmniej już się nie męczyć...

Re: Nie jestem w stanie czytać Pisma świętego.
Autor: Estera (---.165.kosman.pl)
Data:   2023-09-15 14:02

Zaburzenia lękowe i myśli samobójcze wymagają zaopiekowania. Skontaktuj się z lekarzem rodzinnym lub psychiatrą i psychologiem.

Autor: Anna (---.play-internet.pl)
Data:   2023-09-15 17:39

Biorę leki... Po prostu nie czuję sensu robienia czegoś dalej, boję się że i tak pójdę do piekła i ludzie na których mi zależy też. Mam koszmary w których analizuję dotychczas ulubione książki albo takie w których Jezus mówi że się gniewa.

Autor: Akittm (---.dynamic.inetia.pl)
Data:   2023-09-16 02:27

Wkleję tutaj post z facebooka użytkownika Krzysztof Freitag SAC (wszystko, co poniżej, jest skopiowane; to publiczny profil, można obserwować):

"Albowiem Bóg nie posłał swego Syna na świat po to, aby świat potępił, ale po to, by świat został przez Niego zbawiony»" (J 3, 13-17).
Krzyż jest (też) znakiem potępienia, ale nie człowieka, a... Boga. Jezus pozwalając na zabicie się na krzyżu przyjął na siebie taką dawkę poniżenia i potępienia, że brak słów. Po co? Po to, żeby człowiek - myśląc o Nim - nie myślał, że Bóg chce go potępić.
---
Bóg dał się potępić, by człowiek nie był potępiony. Bóg dał się skrzywdzić, by człowiek nie myślał, że Bóg chce go skrzywdzić.
To jest w ogóle jakieś największe kłamstwo i wykrzywienie wiary, gdy Bogiem straszymy; gdy przedstawiamy Go jako Ojca, który "rozgniewany rózgą siecze". Totalne nieporozumienie.
--
To, co zrobił Jezus, to jest miłość. To jest wszystko. To jest Bóg sam w sobie.
Błogosławię Cię +

Autor: Estera (---.165.kosman.pl)
Data:   2023-09-16 19:56

A chodzisz na terapię?

Do czytania z Pisma Świętego proponuję Psalmy.

Autor: J. (---.play-internet.pl)
Data:   2023-09-18 11:39

Każ w imię Jezusa odejść tym lękom, za każdym razem kiedy się pojawią. Bądź w stanie łaski uświęcającej, często się spowiadaj, przytul się do Boga jak najmocniej. Innych nie zabawisz, to ich życie i wybory, możesz się jednak pomodlić. Kiedy jesteś w stanie łaski uświęcającej jesteś nie do ruszenia. Osobiście polecam wyciszyć nerwy za pomocą magnezu, zdrowiej się odżywiać i rzucić używki w tym cukier. To bardzo pomaga wzmocnić również zdrowie psychiczne. Z Bogiem

Autor: Bea (---.centertel.pl)
Data:   2023-09-21 19:28

Słuchaj Biblii w wersji audio i zobacz swoje reakcje

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: