logo
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Co robić żeby się nie wywyższać?
Autor: Pytająca (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   2024-08-31 12:19

Mam z tym ogromny problem cały czas w sercu czuję że się wywyższam że jest we mnie coś co chce mnie wywyższać ja wiem że nic nie znaczy bez Boga a mimo to jest we mnie duch wywyższania się.
Modlę się o to żeby moje serce się odmieniło, oczyściło ale niewiele mi to pomaga. W sytuacjach z ludźmi czuję to uczucie w sobie i próbuję wtedy w myślach wywyższać inne osoby i oczywiście Pana Boga ale mimo największych chęci nadal mnie to dręczy i czuję w sobie taki ciężar nieszczerości braku otwarcia na drugiego człowieka a to wszystko za sprawą chęci wywyższania siebie nad innych.
Nawracam się już 8 lat a efekty są niewielkie.
Oczywiście Pan Bóg działa w moim życiu i mnie umiejętnie poniża to znaczy poniżenie wiem że nie pochodzi od niego tylko od złego ale Pan Bóg to dopuszcza dla mojego dobra i z tym poniżeniem też mi jest ciężko sobie poradzić bo choć wiem że to jest na moją korzyść to nie jest to miła sprawa jak czuje poniżenie siebie.
Najlepiej jakby mnie Pan Bóg od tego wszystkiego uwolnił ale niestety mnie nie uwalnia co jest bardzo męczące a ja w sumie nie wiem już co mam z tym robić a nawet jak się staram z tym nic nie robić to też mi nie wychodzi bo są we mnie jakieś uwarunkowania które się temu sprzeciwiają.
Co o tym myślicie?

Tematy Autor  Data
 Co robić żeby się nie wywyższać? nowy Pytająca 
  Re: Co robić żeby się nie wywyższać? nowy Akittm 
  Re: Co robić żeby się nie wywyższać? nowy -ela- 
  Re: Co robić żeby się nie wywyższać? nowy Magdalena 
  Re: Co robić żeby się nie wywyższać? nowy Pytająca 
  Re: Co robić żeby się nie wywyższać? nowy Estera 
  Re: Co robić żeby się nie wywyższać? nowy Akittm 
  Re: Co robić żeby się nie wywyższać? nowy fizolof