logo
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Boję się uroków/czarów. Wróżki mówią, że modlitwa nie pomoże.
Autor: R (---.ip.mgk.pl)
Data:   2024-11-26 11:29

Witam wszystkich,
Jestem aktualnie w ciąży i przez to ze wiem, że mam niedaleko siebie osoby nieprzychylne, które mogłyby pójść do np. do wróżki itp. I chcieć rzucić na mnie w tym stanie błogosławionym jakiś urok/czar by coś poszło nie tak lub np. By moja rodzina się rozpadła i nie zaznała szczęścia lub choroba itd. (Scenariuszy w głowie jest wiele i same najgorsze) zaczęłam się więc modlić, np. Różaniec za złorzeczenie, ale zaczęłam niedawno. Jednak przez moje lęki i obawy weszłam na forum wróżbiarskie i tam zadałam anonimowo pytania czy takie rzucanie uroków w tym konkretnym przypadku wgl jest możliwe bo liczyłam na to, że napiszą, że nie.. oczywiście stało się inaczej i wszyscy pisali, że to możliwe i że modlitwa mnie nie uchroni. Oczywiście usunęłam już te pytania i usunęłam się z tej grupy, ale teraz się obawiam, że mogłam nam tym jeszcze bardziej zaszkodzić. Mimo że te pytania były anonimowe albo że Bóg mnie teraz może pokarać i spełnić któryś z moich lęków za to że wgl weszłam na taką grupę i zadawałam pytaniom ludziom zajmującym się magią i wróżbami. Proszę mi poradzić co mam teraz zrobić. Czy modlitwa do św. Rity pomoże?

Re: Boję się uroków/czarów. Wróżki mówią, że modlitwa nie pomoże.
Autor: ada (---.ssp.dialog.net.pl)
Data:   2024-11-26 13:23

Bądź w stanie łaski uświęcającej i przystępuj do Komunii. Oczywiście modlitwa też jak różaniec, czy za wstawiennictwem ulubionych świętych. Bóg jest potężniejszy od uroków i szatana.

Autor: kaktus (---.dynamic.gprs.plus.pl)
Data:   2024-11-26 13:46

Bóg jest Panem wszystkiego, więc nic Ci się nie stanie na co On nie pozwoli. Modlitwa jak najbardziej pomoże. Najlepiej jakbyś poszła do spowiedzi i o swoje wątpliwości wypytała spowiednika.

Autor: ciri (---.centertel.pl)
Data:   2024-11-26 14:17

Kluczowa sprawa - czy możesz przystępować do Komunii? Jeśli tak, to nic z "zabiegów" nieżyczliwych osób nie powinno mieć do Ciebie dostępu. Chyba, że Bóg to z jakichś, niepojętych dla nas względów, dopuści.

Na pewno nie przestawaj się modlić. Różaniec, modlitwa do Archanioła Michała. Jeśli te osoby zaczną "działać", to prawdopodobnie może baardzo Cię kusić, żeby odpuścić sobie modlitwę. Nie pozwól sobie na to.

Aha, i to, co już sama wiesz - unikaj stron i for ezoterycznych. Wiem, że to wciągające, ale sprawia też, że człowiek zaczyna się nakręcać i kończy z gorszym samopoczuciem, niż przed zasięgnięciem tych rad.

Powodzenia i zdrowia (!) dla Ciebie i malucha.

Autor: Marek Piotrowski (---.dynamic.chello.pl)
Data:   2024-11-26 14:51

Jedyne, co stanowi zagrożenie, to... wiara w zabobony.
W szczególności w przesąd, że cokolwiek może być silniejsze od Boga. Szczególnie w Twoim wspaniałym stanie niepotrzebne Ci tego rodzaju lęki.

Wiem, że stan błogosławiony niejako automatycznie budzi obawy, wyczula na zagrożenia itd (stąd tyle przesądów związanych z tym stanem) - tym bardziej nie warto, byś się kłopotała zabobonami.

A Boga się nie bój - jest ZAWSZE po Twojej stronie. Przytul się do Niego, zamiast oczekiwać kary.

Ciesz się oczekiwaniem na Maleństwo i swoją rodziną, przybliż się do swojego Męża, módl się do Boga (ale nie dla "odczynienia" tylko dlatego, że nie ma osoby, która by bardziej się troszczyła o Ciebie niż On).
Nic Ci nie grozi.

Autor: R (---.ip.mgk.pl)
Data:   2024-11-26 17:20

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Panie Marku, jak przeczytałam słowa: “ A Boga się nie bój - jest ZAWSZE po Twojej stronie. Przytul się do Niego, zamiast oczekiwać kary.

Ciesz się oczekiwaniem na Maleństwo i swoją rodziną, przybliż się do swojego Męża, módl się do Boga (ale nie dla "odczynienia" tylko dlatego, że nie ma osoby, która by bardziej się troszczyła o Ciebie niż On).
Nic Ci nie grozi.” - to aż ze wzruszenia i takiego pokrzepienia poleciały mi łzy. Bardzo dziękuję i życzę Wszystkim wszystkiego dobrego i dużo zdrowia.

Autor: Ania (---.dynamic.chello.pl)
Data:   2024-11-27 10:54

Chodzi mi ostatnio po głowie piosenka Król, małego TGD:
https://m.youtube.com/watch?v=Hkbpu57hoAY&t=5s&pp=2AEFkAIB
Zostawiam ją Tobie i pomyśl, czy Król Świata nie jest potężniejszy niż Twoje lęki, czary i złe moce. Pewnie wiesz, że Biblia wiele razy powtarza „nie lękaj się”. Wszystkiego dobrego i nie bój się :)

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: