logo
Sobota, 17 stycznia 2026
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Kobiety którym się podobam nie są religijne.
Autor: Tylko_pytam (---.dynamic.chello.pl)
Data:   2025-02-23 21:53

Co zrobić, jeżeli kobiety, które spotykam i którym się podobam nie są religijne, a co za tym idzie uznają wstrzemięźliwość seksualna przed ślubem za dziwactwo? Moje związki się przez to rozpadają, bo jestem w ich oczach nienowoczesny i dziwny. A mowia, że to mężczyźni maja problem z "wytrzymaniem" do ślubu..

Re: Kobiety którym się podobam nie są religijne.
Autor: hanna (---.wtvk.pl)
Data:   2025-03-12 22:19

Jeśli zależy Ci na na wierzącej żonie i na wspólnie realizowanych wartościach chrześcijańskich - szukać dalej.

Autor: Estera (---.165.kosman.pl)
Data:   2025-03-13 01:49

A co z kobietami, które Tobie się podobają? Pomyśl, czy z jakiegoś powodu nie wybierasz właśnie tych niereligijnych, może nieświadomie.
Większość w duszpasterstwach stanowią dziewczyny/kobiety. Warto tam poszukać.

Autor: Tylko_pytam (---.dynamic.gprs.plus.pl)
Data:   2025-03-13 09:34

Ale ja właśnie nie do końca rozumiem tego "szukania". Po prostu takie kobiety poznaję i takie są mną zainteresowane - zazwyczaj znajomość kończy się po tym, jak mowie, ze nie chce tak szybko iść do lozka. Nie chcę chodzić specjalnie na duszpasterstwa w celach matrymonialnych....

Autor: Estera (---.165.kosman.pl)
Data:   2025-03-13 13:14

W sensie kobiety się Tobą interesują, a Ty po prostu się temu biernie poddajesz? A moze czas samemu zacząć działać, decydować?
Nie piszę, że masz gdziekolwiek chodzić w celach matrymonialnych. Piszę, gdzie jest większe prawdopodobieństwo spotkania i poznania osoby, która Boga bierze na poważnie.

Autor: hanna (---.wtvk.pl)
Data:   2025-03-13 13:19

To poszerz świadomie, selektywnie zakres miejsc, w których "poznajesz". Nie nazywaj tego szukaniem, skoro Ci to przeszkadza.
Nie chodź też w celach matrymonialnych do duszpasterstw i podobnych społeczności, w miejsca wolontariatu itp. Zaangażuj się w coś w perspektywie katolickiej na poważnie, na całego, ale bez tego matrymonialnego celu i kto wie, może kiedyś przy okazji? Przynajmniej będziesz w środowisku o większych szansach na zbieżność światopoglądową.

Autor: Tylko_pytam (---.dynamic.gprs.plus.pl)
Data:   2025-03-13 14:08

Ok, dziękuję za odpowiedzi. Tak tez zrobię. Pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: