logo
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Dlaczego Pan Bóg mnie doświadcza?
Autor: Karol (---.centertel.pl)
Data:   2025-05-22 01:18

Te Amo Moja Najukochańsza Miłości Przenajświetsza, szczęść Boże,

Ostatnio przeżywam bardzo cięźki okres źyciowy. Modlę się, żeby Pan Bóg przestał mnie doświadczać. Co Ja Panu Bogu zrobiłem? Co mam zrobić?

Re: Dlaczego Pan Bóg mnie doświadcza?
Autor: Życzliwy (46.31.32.---)
Data:   2025-06-10 21:56

Żyć dalej, szukać pocieszenia u Boga, robić swoje, nie przyjmować się. Jeśli Bóg doświadcza, to uznał, że masz na tyle silną relacje z Nim, że może zacząć budować coraz dojrzalszą wiarę w Tobie.

"wszystkich, których kocham, karcę i ćwiczę" (Ap 3,19)

Warto raczej się modlić, byś wytrwał w tym doświadczeniu. Po strapieniu przychodzi pocieszenie, odwagi. Słońce zaszło za chmury, ale ono nadal tam jest. Odwagi.

Autor: Weronika (---.play-internet.pl)
Data:   2025-06-10 22:57

Mam chorego psychicznie męża, który nie chce się leczyć, daje popalić. Ja mam przerzuty raka, jestem w leczeniu paliatywnym, kolejne linie leczenia nie działają, mam małe dziecko... Codziennie czytam Pismo święte, uczestniczę w adoracji i Mszy świętej (on-line) oraz modlę się na różańcu z www.teobańkologia.pl Odsłuchaj wszystkie rekolekcje z tej strony to zmienisz perspektywę i zaczniesz dziękować (polecam) Uwielbiam Boga i dziękuję mu za wszystko :) Bóg dał mi piękne życie :)

Autor: Estera (---.165.kosman.pl)
Data:   2025-06-10 23:06

A skąd pomysł, że ciężki okres oznacza, ze Bóg Cię doświadcza? Może są inne, takie bardziej "życiowe" przyczyny?

Autor: Weronika (---.play-internet.pl)
Data:   2025-06-10 23:12

W trudnych momentach tak się modlę: 'Boże, nie rozumiem tego co mnie spotyka, ale nie muszę rozumieć. Ty mnie Boże kochasz, proszę wyprowadź dobro z tego trudnego doświadczenia'.

Autor: Józef (---.ghnet.pl)
Data:   2025-06-11 09:54

Ubogi w duchu oznacza - U Boga w duchu.
Wielu ludzi nie może żyć dla czegoś lub kogoś innego jak Bóg i Królestwo Niebieskie nie dlatego, że tak zdecydowali ale dlatego, że nie maja innej mozliwości. Inne cele runęły lub w ogóle ich nie było, nie pojawiły się. Otoczenie jest toksyczne, często patologiczne. Ani państwo ani społeczeństwo nie wspiera ich. Zdrowie słabe, brak kwalifikacji by być Kimś na Ziemi. Rodzice nie OK, dzieci zawiodły. Nawet jak jest powodzenie materialne to przychodzi nuda i głupota i problemy realne. Nieważne czy po ludzku wygrasz czy przestrasz życie. Wazne byś zrobił to będąc z Bogiem.

Autor: Karol (---.play-internet.pl)
Data:   2025-06-11 11:13

Życzliwy, Estero i Weroniko, dziękuję Wam za te ciepłe i wzmacniające słowa.

Estero, tak mnie nauczono, że każda trudna chwila to krzyk Pana Boga, by się poprawić i udoskonalić.

Autor: Estera (---.165.kosman.pl)
Data:   2025-06-11 14:07

Karol, Bóg to nie sadysta, nie będzie nas torturował aż zaczniemy się lepiej zachowywać. Bóg jest miłością i to Jego miłość ma nad pociągać do Niego i sprawiać, że będziemy chcieli stawać się lepsi. On chce świętych, nie doskonałych. Trudności to część życia i skutek grzechu pierworodnego. Dobra nowina jest taka, że możemy je przeżywać z Bogiem i prosić Go o pomoc.

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: