logo
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Partner nie chce sie oswiadczyc, nie mowiac o slubie.
Autor: Kasia (---.play-internet.pl)
Data:   2025-08-23 15:58

Witajcie
Zyje w zwiazku niesakramentalnym. Nie wspolzyjemy (nie ma u niego nawet checi tego wspolzycia) Mamy dziecko. Moim problemem jest ze mimo iz moj partner dobrze zajmuje sie dzieckiem nie chce mi sie oswiadczyc, nie mowiac o slubie. Gdy zaczelam raz rozmowe na temat oswiadczyn zbywa mnie.
Nie czuje poczucia bezpieczenstwa i szacunku w tym zwiazku.

Re: Partner nie chce sie oswiadczyc, nie mowiac o slubie.
Autor: Estera (---.165.kosman.pl)
Data:   2025-09-23 00:42

A co Ci daje ten związek? Jesteś pewna, że chcesz z tą osobą wziąć ślub? Zajmowanie się dzieckiem jest dobre, ale czy coś wiecej Was łączy? Co będzie Was łączyć, kiedy dziecko dorośnie?

Autor: Urszula (80.233.71.---)
Data:   2025-09-27 00:27

Hej, przez wiele lat byłam i dalej jestem w związku niesakramentalnym. Mamy dwoje dzieci. Dla mnie to bylo nie pomyślenia że kiedykolwiek będzie ślub, zbywał mnie, od razu zmieniał temat. Tym bardziej że z Kościołem mu nie po drodze. Zrozumiałam że on w ogóle nie chce się ożenić. Ot taki wieczny Piotruś Pan. Ale też zrozumiałam że Bóg na pewno nie chce żebyśmy tak dalej żyli na kocią łapę.
Zaczęłam regularnie mówić Bogu o swoich odczuciach, o tym jak się czuje, o tym że mu powierzam chęć zamążpójścia i przede wszystkim ze nie chce już więcej grzeszyc. Bóg jest wielki, i On wszystko moze. Po 3 latach regularnej szczerej rozmowy z Bogiem i powierzenia Mu swojej sprawy ślub odbędzie się w KK na początku następnego roku, z czego się niezmiernie cieszę.
Powierzaj wszystko Bogu, bądź z Nim szczera i On Cie poprowadzi i pokaże kiedy i w jaki sposób rozmawiać ze swoim partnerem. Powodzenia

Autor: Marta (---.centertel.pl)
Data:   2025-09-29 12:35

Jak żyjecie bez seksu to nie grzeszycie, tylko dajecie powód do zgorszenia.
Pytanie czy chcecie zaprosić Pana Boga do swojego związku.

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: