logo
Sobota, 07 luty 2026
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Odmowy przedszkoli dla dziecka w spektrum.
Autor: SmutekWielki (---.centertel.pl)
Data:   2025-11-07 16:59

Zachecona Waszymi postami z
https://www.katolik.pl/forum/read.php?f=1&i=446818&t=446296
postanowiłam zrobic diagnoze prywanie. Bylo 7 spotkan w centrum diagnostycznym. Łaczny koszt 3500. Wspod specjalistow byl psycholog dzieciecy, oligofrenopedagog, psychiatra dzieciecy. Diagnoza: spektrum autyzmu, poziom "Wymagajacy znacznego wsparcia". Zdobylismy orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego w gminie. Efekt, zadne przedszkole specjalne czy terapeutyczne nas nie chce przyjac, bo twierdza ze nie ma miejsc. Ze wszystko mają zajęty. Sprawe załatwiałąm ja. Mąż nie chciał w to wierzyć, wiec sam złozył podanie jeszcze raz do tego samego przedszkola. NIkt nie mówił, że nie ma miejsc. Zdziwilismy sie, bo zaprosili nas na spotkanie, było kilku pedagogów. Po czym mniej wiecej w polowie przerwali i powiedzieli ze jednak nie mają miejsc dla osób takich jak nasza córka. Poszlismy do gminy, i urzędasy w gminie też nic nie wskórali. Chodzę tylko z córką do 'normlanego' przedszkola samorządowego, ale to nie ma zadnych wiekszej wartosci dla niej, poza tym, że nie siedzi w domu. Do innej gminy (miasta) nie pojade, bo sama nie jestem w stanie kierowac autem, nie jestem w stanie sie skupic na prowadzeniu auta, głupieje za kierownicą. Dowoz dopiero od 6 roku zycia. Wiec tak naorawde pozostaje beznadzieja. Córka nie ma rodzenstwa, wiec gdy my umrzemy to czeka ją DPS, nas pewnie też. Z drugiej strony Pan Bóg to wszystko widzi i nie chce pomóc, a przeciez mógłby to zmienic wszystko w jednej sekundzie. Nie prosze o bogactwa, luksusy czy przyjemnosci, tylko zeby dziecko normalnie mogło funkcjonować.

Tematy Autor  Data
 Odmowy przedszkoli dla dziecka w spektrum. nowy SmutekWielki 
  Re: Odmowy przedszkoli dla dziecka w spektrum. nowy marysia 
  Re: Odmowy przedszkoli dla dziecka w spektrum. nowy marysia 
  Re: Odmowy przedszkoli dla dziecka w spektrum. nowy Justyna 
  Re: Odmowy przedszkoli dla dziecka w spektrum. nowy Bea 
 Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: