logo
Niedziela, 14 grudnia 2025
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Choroba niszczy moje życie i duchowość.
Autor: rozterka (---.7.5.86.ipv4.supernova.orange.pl)
Data:   2025-11-28 13:20

jak ktoś jest chory np. ma ciężką depresje i to nawracającą już któryś raz to niema siły nic robić ma wyrzuty sumienia ale nic nie może na to poradzić. też czuje, że moje życie jest do niczego mam ChAD raz mam hipomanię nie mogę sobie z niczym poradzić, ze sobą ale przeważnie depresję. Ta choroba powoduje wiele złych zachowań, grzechów. Wcześniej nie byłam leczona i tak żyłam wiele lat, kiedyś nikt nie słyszał o takiej chorobie. Czasem jestem strasznie pobudzona i agresywna, aż nie wiem co ze sobą robić, czasem zamrożona. Biorę leki ale nie ma efektu za bardzo, też to nie jest takie proste by dobrać dobry lek. Czasem czuje, że jestem blisko Boga a czasem, że to moje wymysły i jestem daleko, dużo dalej niż inni. Przez chorobę mam problem z trzezwą oceną sytuacji raz wszystko jest kolorowe a raz czarne. Raz myślę tak na drugi dzień inaczej. Chciałabym być normalnym człowiekiem... Czasem myślę, że dla mnie niema ratunku i tak będzie do śmierci. Prze to swoje rozchwianie prawie nic mi się nie udało w życiu zrobić, wszystko zaczynam a niczego nie jestem w stanie skończyć. Studia robiłam z przerwami 10 lat. Wiem, że kiedy mam hipomanię to mam nadprzeciętne zdolności i dużo mogę ale potem spadam w dół tracę energię, wypalam się nie dam rady dalej działać. Mam wyrzuty sumienia, że nie wykorzystuję dobrze swoich talentów i tego co mi dał Bóg.

Tematy Autor  Data
 Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy rozterka 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy cierpieniu możesz dać odpowiedź 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy możesz wrócić do poczucia wartości ży 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy odciążenie psychiczne 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy wolność nawet w depresji 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy Twój sens na dzisiaj 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy Autodystans i humor :) 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy przyszłość istnieje 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy codzienny plan mikrokroków 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy jedno wartościowe działanie 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy Wieczorem mały dziennik sensu 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy Karty sensu 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy Czytaj gdy będzie ciężko 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy Modlitwa 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy moderator 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy Rozgoryczona 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy Bezdzietna 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy zz 
  Re: Choroba niszczy moje życie i duchowość. nowy hanna 
 Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat: