Autor: Ania (156.67.88.---)
Data: 2026-01-06 13:41
Zaglądam na to Forum od ponad 20 lat. Rzadko zabieram głos i zdecydowanie częściej pisałam do kogoś, niż prosiłam o radę. Ale i prośby o radę mi się zdarzały w momentach kryzysu. Być może zadawałam pytania podobne do już istniejących wątków. W takich chwilach nie zawsze szuka się archiwów – raczej drugiego człowieka i zrozumienia. Mogę powiedzieć jedno: to Forum jest dla mnie bardzo cenne. Dziękuję każdemu, kto tutaj służy swoją pomocą. Nawet jeśli wypowiadają się tu obcy ludzie, ich odpowiedzi bardzo często trafiają w sedno, dają wsparcie, mądrość i poczucie, że ktoś poświęcił mi swój czas. Chyba 100% zakładanych przeze mnie wątków było pisanych gdy byłam w trudnej sytuacji życiowej. I tak, nie korzystałam z wyszukiwarki. Pisałam, bo potrzebowałam się wygadać i usłyszeć odpowiedź skierowaną do mnie, a nie ogólną informację z internetu. Zapewniam, że nie zakładam tu wątków „dla fanu”. Piszę wtedy, gdy dzieje mi się źle. I uczciwie też muszę napisać, że nie zawsze pisałam z intencją zmiany. Czasami po prostu było mi złem szukałam jakiejś uwagi i potwierdzenia tego jak moja sytuacja może wyglądać z boku. Samo pisanie i czytanie odpowiedzi było dla mnie wsparciem, nawet gdy na tamten moment nie byłam gotowa niczego zmieniać, a później życie zweryfikowało - osoby odpowiadające miały rację. Dla mnie to Forum było wielokrotnie ogromnym wsparciem psychicznym. Dziękuję, że jesteście. :)
|
|