logo
Czwartek, 12 marca 2026
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Spowiednik Śląsk/Małopolska zachodnia.
Autor: Dawid (30 l.) (---.centertel.pl)
Data:   2026-02-19 15:50

Cześć. Szukam dobrego i mądrego spowiednika do przeprowadzenia spowiedzi z całego życia. Może nie być łatwo, mam trochę spraw na sumieniu, a bardzo chciałbym wrócić do życia sakramentalnego. Jestem tuż po trzydziestce, więc też fajnie gdyby to był ktoś rozumiejący współczesny świat. Moglibyście kogoś polecić? Lokalizacja: Śląsk/Małopolska zachodnia

Re: Spowiednik Śląsk/Małopolska zachodnia.
Autor: Basia S. (---.radom.vectranet.pl)
Data:   2026-02-23 09:57

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.
Trzeba się modlić o takiego kapłana, a Pan Bóg na pewno tobie takiego wskaże, tak jak mnie. Szukałam, w różnych kościołach, a On wskazał mi kapłana w mojej parafii, spowiedź z całego życia, i jeszcze mnie spowiadał przez pięć lat. Są też konfesjonały stałe tam spowiadają księża katedralni (w katedrze) z seminarium, albo zakonne, oczywiście niech to będzie trochę starszy kapłan doświadczony. Na taką spowiedź trzeba się umówić bo wymaga trochę czasu. Nie jestem z twoich terenów ale ci podpowiadam. Każdy kapłan może Cię wyspowiadać.

Autor: moderator (---.dyn.optonline.net)
Data:   2026-02-23 12:37

Przez internet poszukiwania można rozpocząć od bazy teleadresowej:
https://www.spowiedz.pl/konfes.htm

Autor: Martha78 (---.107.143.41.protonet.pl)
Data:   2026-02-23 18:32

Dawidzie,
podzielam zdanie Basi. Wiem jednak, że trudno się przełamać, a jeszcze trudniej znaleźć...
Nie znam nikogo konkretnego w Małopolsce zachodniej, ale jeśli możesz podjechać do Krakowa, to z serca polecam szukać u Braci Kapucynów z ul. Loretańskiej. Polecam też Braci Kapucynów ze Skomielnej Czarnej, szczególnie Brata Łukasza.

Jeśli bliżej Ci do Katowic, polecam proboszcza kościoła Świętych Apostołów Piotra i Pawła z ulicy Mikołowskiej.

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: