Autor: też Kasia ;) (---.dynamic.gprs.plus.pl)
Data: 2024-11-16 12:15
Witaj,
W sumie ten początek jakbym czytała siebie: mam to samo... imię, tyle samo lat, też nie mam męża, a nawet kandydata realnego, praktycznie zero znajomych, z którymi spędzam czas, zostałam również w domu rodzinnym (bez mamy już), także rozumiem Cię w tym aspekcie.
Co do Twojego problemu, po pierwsze Bóg na pewno Cię nie odrzucił, ucinaj takie myśli od razu, są często od Złego - wie, że Bóg nawet na samym końcu Ci wybaczy, dlatego Zły musi sam mieszać Ci w głowie żebyś TY zwątpiła i odeszła, odwróciła się od Boga.
Nie idź tą drogą. BÓG CIĘ NIE ZOSTAWIŁ, to zapamiętaj i przypieczętuj w sercu :)
Niech przykładem będzie dla Ciebie moja osoba, która zapomniala na wiele lat o Bogu, a później dostała łaskę nawrócenia (długa historia), a jednak to On mnie znalazł! On, a nie ja Jego. I przyjął ponownie.
Masz Kaplicę z Najświętszym Sakramentem gdzieś w pobliżu? Może jakieś rekolekcje? Skąd jesteś?
Znasz kanał na YouTube "Prowadzi mnie Jezus"? Tam jest mnóstwo świadectw nawróceń, mnie one bardzo podnoszą na duchu.
Wiem, że wszystko spada Ci na głowę, ale chodź na Mszę świętą, codziennie najlepiej np. poranną - zaczynaj dzień z Bogiem. Przyjdź chwilę wcześniej, przygotuj się do Mszy zawsze, poczytaj też wieczorem Czytanie na dany dzień - polecam aplikację Brewiarz, tam jak wybierzesz np "jutro" jest ikona też później na dole "Msza", po wejściu trzeba kliknąć żółtą księgę, przekieruje na stronę internetową Brewiarz.pl gdzie są czytania na ten dzień + Psalm. Bardzo polecam po prostu zgłębić się w ten świat Boga.
Wtedy On będzie miał szybszy dostęp do Ciebie.
Może też od porządnej spowiedzi zacznij?
Co do psychologa, sama o tym też myślałam, przeszłam trochę w przeszłości + twarz wcale nie jest lepiej i też te kwestie samotności mnie dobijają. Natomiast właśnie teraz bym wybrała, tak jak piszesz, chrześcijańskiego czy konkretnie nawet katolickiego psychologa.
Może warto podpytać egzorcystę w Twoim mieście? Bo oni współpracują z psychiatrami i psychologami.
|
|