logo
Sobota, 24 stycznia 2026
Szukaj w

Posłuchaj Radyjka
kanał czerwony
kanał zielony

Dlaczego Pan Bóg stworzył mnie dziwnym człowiekiem.
Autor: Karol (---.play-internet.pl)
Data:   2025-11-09 20:00

Te Amo Mea Carissima Amor Sanctissima,

Bardzo pragnę pomocy od Was na temat relacji z Panem Bogiem i z ludźmi. Dlaczego Pan Bóg stworzył mnie dziwnym człowiekiem?
Moje patrzenie wybiega pod normy społeczeństwa. Moja osobowość jest zupełnie inna. Im jestem starszy tym bardziej boli mnie, że nie jestem taki jak inni. Czym ja zgrzeszyłem, że Pan Bóg mnie takim stworzył. Dodam, że urodziłem się w Polsce ale biologicznie jestem Hindusem, lubię tematy filozoficzne, lubię rozmawiać dużo o uczuciach, lubię zajmować konkretami, lubię patrzeć na świat głębiej, szerzej. Dlaczego Pan Bóg tworzy dziwnych ludzi?

Re: Dlaczego Pan Bóg stworzył mnie dziwnym człowiekiem.
Autor: Schizotypowy katolik (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   2025-11-10 12:40

A dlaczego Bóg tworzy kwiaty, które się wyróżniają od innych kwiatów?

Według mnie to nie jest coś złego, tylko coś dobrego. Myślę, że to nie słabość tylko siła. Szczególnie, że ta Twoja "dziwność" nikogo nie krzywdzi. Myślę, że to dobrze, że patrzysz na świat filozoficznie, głębiej, szerzej, a nie tylko przyziemnie, płytko.

Oczywiście, możesz pójść do psychiatry czy psychologa by porozmawiać o tym, by się zbadać, szczególnie jeśli Cię to boli. Ja nie mogę Cię zbadać, bo nie mam takich kompetencji. Myślę, że wizyta w gabiniecie może pomóc i mam nadzieję, że pomoże.

Re: Dlaczego Pan Bóg stworzył mnie dziwnym człowiekiem.
Autor: myszka (---.dynamic.gprs.plus.pl)
Data:   2025-11-10 19:40

Pan Bóg nie tworzy dziwnych ludzi, tylko różnych. Każdy z nas jest inny, niepowtarzalny. Niektórzy są podobni, ale jednak każdy w jakiś sposób jest inny. To, że ktoś jest inny, że się czymś wyróżnia, nie znaczy, że jest dziwny. Jest po prostu inny. Jest sobą. Ty też nie jesteś dziwny, tylko inny. Inny niż większość. Patrzysz inaczej na świat, na ludzi, na Boga. I to może wydawać się dziwne, niezrozumiałe. Właśnie dlatego, bo jest inne. Wyróżniające się. Wiem, że nie łatwo być takim innym, odstającym od większości, jakby niepasującym do reszty, albo w ogóle do tego świata. Ale pomyśl, że dla Boga, w Jego oczach jesteś wyjątkowy, cenny. I On chciał, żebyś właśnie taki był. Z jakiegoś powodu stworzył Cię właśnie takiego. I nawet jeśli inni Cię nie rozumieją i uważają za dziwnego, to On Cię rozumie i właśnie takiego Cię kocha. Mów Mu o tym, jakim się czujesz i jak się czujesz, co czujesz. Przychodź z tym do Niego. Pozwól Mu wejść w tą swoją inność. Może będzie chciał ją w jakiś sposób przemienić. A może po prostu przytulić, napełnić swoją obecnością. Pozwól Mu na to.

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: