Autor: Mirosław (81.210.15.---)
Data: 2013-08-02 12:38
witajcie bracia i siostry
pytanie być może banalne. Stary chłop jestem i tego nie wiem, a chciałbym to rozstrzygnąć, proszę więc o pomoc.
Czy zupa w proszku, w której składzie widnieje wędzony tłuszcz wieprzowy nadaje się do przyrządzenia w piątek?
Gdzieś kiedyś znalazłem w Internecie informacje o produktach oraz interpretacji, które kwalifikują się jako produkty mięsne, a które takowymi nie są. Bodajże była wzmianka o tłuszczu zwierzęcym przetopionym. Lecz teraz nie mogę tej strony znaleźć. Poza tym nie wiem, na ile rzetelne były tam informacje.
Dlatego tez zwracam się do was o opinie.
Wiem że dla spokoju mógłbym tej zupy nie przyrządzać. Myślę, że jednak Prawo Kościelne jest ustosunkowane również do takich banalnych zagadnień.
Z Panem Bogiem
|
|